STONE AUDIO - Hand Made For You

Keskikesällä vuonna 1968 syntyi Petteri Jalkanen. Oli hetki vuodesta, jolloin aurinko Suomessa ei laske lainkaan. Kodeissa nautittiin keskiyön auringon juhlasta, luonnosta, yhdessäolosta, laulusta ja tanssista. Aamukaste kimalteli timantteina mansikanlehdillä ja lempeä iltatuuli heilutti kevyesti vanhan pihakoivun lehtiä.

Lapsuuden päivät täyttyivät elämän suurista ihmeistä ja luonnon äänistä; puron solinasta, sateen ropinasta ja ukkosen jyrähdyksistä. Talvisina pakkaspäivinä hiihdettiin lumisilla hangilla revontulien loimutessa taivaalla. Tästä kaikesta syntyi kaipaus tehdä itse jotain yhtä kiehtovaa, täydellistä ja kaunista.

Mielenkiinto yrittämiseen ja kiviin näkyi jo pienen pojan leikeissä, kesäpäivät kuluivat nopeasti koivun alla kivipajassa. Kouluiässä kaiutinrakentamista opeteltiin vanhoja laitteistoja purkamalla ja yhdistelemällä saaduista osista uusia kokoonpanoja. Ystäväpiiristä löytyi tukea ja apua harrastukseen, niin puuseppiä, muusikoita, kuin äänitekniikan asiantuntijoita. Osaamisen ja kädentaitojen karttuessa oivallukset muuttuivat kaupallisiksi kaiuttimiksi.

Kiinnostus tuotesuunnitteluun, muotoihin, musiikkiin ja luonnolliseen äänimaailmaan veivät mukanaan. Onnistumiset ja kokeilut kannustivat eteenpäin: puukotelot muuttuivat kivikoteloiksi ja laadukkaammiksi komponenteiksi. Kiven äänentoistolliset ominaisuudet ja materiaalin haastavuus kiehtoi ja kutsui kokeilemaan käsityöosaamisen rajoja.

Kaiuttimet kulkivat mukana elämänvaiheesta toiseen, harrastuksesta sivutyöhön, omaan yritykseen ja mittatilaustuotteisiin. Tuotteet, eksoottiset materiaalit ja laadukas käsityö herättivät ihastusta kansainvälisestikin. Syntyi ajatus täydellisistä kaiuttimista, jotka ovat rakennettu tinkimättömästi, aidoista materiaaleista rakkaudella ja intohimolla.

Stone-Audio – Hand Made for You